Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcoholpercentage: | 6.4 % | 
| begin-SG: | 1058 | 
| eind-SG: | 1011 | 
| EBC (kleur): | 65.0 | 
| EBU (bitterheid): | 21.9 | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2100 gram |  | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | 
| Cara-kristal (120 EBC) | 210 gram |  | 120 EBC |  | 
| Chocolademout (800 EBC) | 50 gram |  | 800 EBC |  | 
| Bruine suiker | 100 gram |  |  |  | 
| East Kent Goldings | 15 gram | 90 min. | 4.8 α | Bloemen | 
| Hallertau Perle | 7 | 15 min. | 6.9 α | Bloemen | 
| Wyeast XL 1098 British Ale |  |  |  |  | 
| Maischwater | 8.4 liter |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Spoelwater | 8.2 liter |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter |  |  |  | 
 
Maischschema
| 73 °C | 67 °C | 78 °C | 
| 0 min. | 90 min. | 5 min. |