Laurierporter (II)

van:Jan Wurpel en Erik Deelissen
klasse:V
stijl:Fantasiebier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.7 %
begin-SG:1061
eind-SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertypespoelwater met 0,3 ml. (75%) fos

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2100 g.   7 EBC  
Kristalmout (120 EBC)240 g.   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)120 g.   800 EBC  
Zwarte mout (1000 EBC)30 g.   1000 EBC  
Iers Mos (Irish Moss)2.5 g. 15 min.    
Laurierblad0.2 g.      
East Kent Goldings25 g. 75 min. 5.1 α Bloemen  
Fuggles11 g. 15 min. 4.6 α Bloemen  
Wyeast 1084 Irish Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C58 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.5 min.30 min.15 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=173