Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.7 % |
| begin-SG: | 1061 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Watertype | spoelwater met 0,3 ml. (75%) fos |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2100 g. |
|
7 EBC
|
|
| Kristalmout (120 EBC) | 240 g. |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 120 g. |
|
800 EBC
|
|
| Zwarte mout (1000 EBC) | 30 g. |
|
1000 EBC
|
|
| Iers Mos (Irish Moss) | 2.5 g. |
15 min. |
|
|
| Laurierblad | 0.2 g. |
|
|
|
| East Kent Goldings | 25 g. |
75 min. |
5.1 α
|
Bloemen |
| Fuggles | 11 g. |
15 min. |
4.6 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1084 Irish Ale | |
|
|
|
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 58 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 5 min. | 30 min. | 15 min. | 5 min. |