Rijsterbij 4

van:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
klasse:A
stijl:Pilsener

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.6 %
begin-SG:1049
eind-SG:1006
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Rijst570 g.      
Standaard bovengist7 g.      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

45 °C55 °C63 °C72 °C78 °C
15 min.30 min.60 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=171