Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.0 % |
| begin-SG: | 1080 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 71.0 |
| EBU (bitterheid): | 17.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2300 |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramout (120 EBC) | 150 |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Special B | 50 |
|
400 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 250 |
|
4 EBC
|
|
| Kandijsuiker, donker | 300 |
|
|
|
| Hallertau Perle | 13 |
75 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
| Maischwater | 9.15 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.3 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Maischschema
| 45 °C | 52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 15 min. | 20 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |