Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 4.5 % |
| begin-SG: | 1045 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 34.0 |
| EBU (bitterheid): | 56.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramelmout (150 EBC) | 150 g. |
|
150 EBC
|
|
| Chocolademout (900 EBC) | 50 g. |
|
900 EBC
|
|
| Northern Brewer | 25 g. |
75 min. |
8 α
|
Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 3 g. |
15 min. |
|
|
| Wyeast 1007 German Ale | 1 zakje |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |