Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 8.3 % |
| begin-SG: | 1085 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 32.0 |
| EBU (bitterheid): | 90.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 3.6 kg |
|
7 EBC
|
|
| Caramout (120 EBC) | 320 gr |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Whiskymout (5 EBC) | 80 gr |
|
5 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| New Zealand Southern Cross | 20 |
90 min. |
12 α
|
Bloemen |
| New Zealand Southern Cross | 15 |
30 min. |
12 α
|
Bloemen |
| New Zealand Southern Cross | 15 |
|
12 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1056 American Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 11.8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 60 min. | 20 min. | 5 min. |