Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| begin-SG: | 1063 |
| EBC (kleur): | 70.0 |
| EBU (bitterheid): | 28.1 |
| Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Munichmout (15 EBC) | 2.2 kg. |
|
15 EBC
|
|
| Pilsmout (3 EBC) | 230 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramout (120 EBC) | 230 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Zwarte mout (1300 EBC) | 25 g. |
|
1300 EBC
|
|
| Tettnanger | 7 g |
90 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 7 g. |
90 min. |
2 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 13 g. |
60 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 13 g. |
60 min. |
2 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 7 g. |
15 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 7 g. |
15 min. |
2 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1338 European Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 53 °C | 65 °C | 72 °C | 78 °C |
| 20 min. | 20 min. | 45 min. | 5 min. |