Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 4.0 % |
| begin-SG: | 1040 |
| eind-SG: | 1008 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 31.0 |
| Watertype | water zonodig aanzuren |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.4 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramelmout (80 EBC) | 200 g. |
|
80 EBC
|
|
| Chocolademout (1000 EBC) | 20 g. |
|
1000 EBC
|
|
| Hallertau | 32 g. |
90 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Hallertau | 8 g. |
5 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Hallertau | 5 |
|
4 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1007 German Ale | 1 zakje |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 74 °C | 80 °C |
| 15 min. | 35 min. | 15 min. | 1 min. |