Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.4 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1011 |
| EBC (kleur): | 28.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Watertype | pH bij inmaischen gecorrigeerd tot 5,58 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.3 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (17 EBC) | 400 g. |
|
17 EBC
|
|
| Cara Red (45 EBC) | 300 g. |
|
45 EBC
|
|
| Moutextract (18 EBC) | 250 g. |
|
|
|
| Hallertau Perle | 15.7 g. |
90 min. |
7.6 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 2.8 g. |
10 min. |
7.6 α
|
Bloemen |
| Ondergist | |
|
|
|
| Maischwater | 6.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 50 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 35 min. | 20 min. | 10 min. |