Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 9.1 % |
| begin-SG: | 1078 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 24.7 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.25 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramout (150 EBC) | 400 g. |
|
150 EBC
|
|
| Special B | 125 g. |
|
400 EBC
|
|
| Speltvlokken | 200 g. |
|
|
|
| Kandijsuiker, donker | 200 g. |
|
|
|
| Northern Brewer | 15 |
90 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 7 |
10 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 zakje |
|
|
|
| Maischwater | 6.3 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |