Schwarzbier

van:Erik van Dordrecht
klasse:B
stijl:Schwarzbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.8 %
begin-SG:1056
eind-SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):25.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.95 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Melanoïdemout (70 EBC)250 g.   70 EBC  
Zuurmout100 g.      
Roggemout, geroosterd225 g.      
Château des Flandres       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

37 °C51 °C62 °C65 °C73 °C80 °C
15 min.30 min.20 min.30 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=100