Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| begin-SG: | 1080 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Palemout (7 EBC) | 500 g. |
|
7 EBC
|
|
| Tarwemeel | 500 g. |
|
|
|
| Suiker | 400 g. |
|
|
|
| Honing | 2 g. |
|
|
|
| Northern Brewer | 10 g. |
60 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Centennial | 12 g. |
60 min. |
8.2 α
|
Bloemen |
| Yeoman | 8 g. |
60 min. |
8 α
|
Bloemen |
| Koriander | 3 g. |
1 min. |
|
|
| Bovengist | |
|
|
|
| Iers Mos (Irish Moss) | |
|
|
|
| Maischwater | 7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 10 min. |