Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 80 min. |
| alcoholpercentage: | 7.5 % |
| begin-SG: | 1066 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 28.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Watertype | pH beslag en spoelwater: 5,6 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (20 EBC) | 455 g. |
|
20 EBC
|
|
| Cara Munichmout (100 EBC) | 182 g. |
|
100 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 25 g. |
75 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 10 g. |
10 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
| Safale US-05 | |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 58 °C | 62 °C | 71 °C | 78 °C |
| 15 min. | 10 min. | 40 min. | 20 min. | 5 min. |