Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.3 % |
| begin-SG: | 1058 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 65.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 1600 gr |
|
5 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 500 gr |
|
3 EBC
|
|
| Havervlokken | 200 gr |
|
|
|
| Tarwe, ongemout | 200 gr |
|
|
|
| Maischwater | 10.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Nectaron | 15 gr |
60 min. |
8.6 α
|
Pallets |
| El Dorado USA | 10 gr |
30 min. |
14.4 α
|
Bloemen |
| Citra | 10 gr |
15 min. |
10.6 α
|
Bloemen |
| Nectaron | 20 gr |
koudhop min. |
8.6 α
|
Pallets |
| Citra | 20 gr |
koudhop min. |
10.6 α
|
Bloemen |
| Lallemand London ESB | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 47 °C | 45 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 5 min. | 25 min. | 25 min. | 5 min. |