Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.2 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 22.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Vienna mout (8 EBC) | 800 gr |
|
8 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 200 gr |
|
3 EBC
|
|
| Cara Red (45 EBC) | 100 gr |
|
45 EBC
|
|
| Fuggles | 11 gr |
60 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 3 gr |
45 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 3 gr |
30 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 3 gr |
15 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 3 gr |
Koudhop min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Saflager S-189 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 9.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 72 °C | 68 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |