Rossvoort

datum:20 februari 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:D
stijl:Barley Wine

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.0 %
begin-SG:1081
eind-SG:1015
EBC (kleur):83.0
EBU (bitterheid):27.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2300 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara Munichmout (90 EBC)640 gr   90 EBC  
Special B160 gr   400 EBC  
Biscuitmout160 gr   50 EBC  
Kandijsuiker, donker250 gr      
Maischwater13.6 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater3.7 liter     Leverancier: Kraan
Styrian Goldings hopbloemen30 gr 75 min. 3.8 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker12 gr 30 min. 2.1 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker12 gr 10 min. 2.1 α Bloemen  
Koriander1 gr 10 min.    
Safbrew Abbaye BE-2561     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5 gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.35 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=337