Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.0 % |
| begin-SG: | 1081 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 83.0 |
| EBU (bitterheid): | 27.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2300 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Munichmout (90 EBC) | 640 gr |
|
90 EBC
|
|
| Special B | 160 gr |
|
400 EBC
|
|
| Biscuitmout | 160 gr |
|
50 EBC
|
|
| Kandijsuiker, donker | 250 gr |
|
|
|
| Maischwater | 13.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 3.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Styrian Goldings hopbloemen | 30 gr |
75 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 12 gr |
30 min. |
2.1 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 12 gr |
10 min. |
2.1 α
|
Bloemen |
| Koriander | 1 gr |
10 min. |
|
|
| Safbrew Abbaye BE-256 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |