Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 4.3 % |
| begin-SG: | 1046 |
| eind-SG: | 10414 |
| EBC (kleur): | 53.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1600 gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 250 gr |
|
3 EBC
|
|
| Special B | 130 gr |
|
400 EBC
|
|
| Brown malt 150EBC | 140 gr |
|
150 EBC
|
|
| Maischwater | 8.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 10 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Target | 6 gr |
60 min. |
14 α
|
Bloemen |
| Fuggles | 6 gr |
30 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Lallemand Windsor | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 4.5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 74 °C | 70 °C | 78 °C |
| stort min. | 90 min. | 2 min. |