Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 80 min. |
| alcoholpercentage: | 7.0 % |
| begin-SG: | 1065 |
| EBC (kleur): | 49.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 79 % |
| Watertype | Kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 535 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (15 EBC) | 1810 g. |
|
15 EBC
|
|
| Cara-aroma (400 EBC) | 110 g. |
|
400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Cara Munichmout (90 EBC) | 85 g. |
|
90 EBC
|
|
| Cara Munichmout (150 EBC) | 75 g. |
|
150 EBC
|
Leverancier: Brouwland |
| Melanoïdemout (70 EBC) | 85 g. |
|
70 EBC
|
|
| Pale Chocolate Malt (600 EBC) | 40 g. |
|
600 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Maischwater | 8.8 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.4 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Magnum | 6 g. |
60 min. |
14.9 α
|
Bloemen |
| Hallertau Mittelfruh | 6 g. |
10 min. |
3.7 α
|
Bloemen |
| Hallertau Mittelfruh | 6 g. |
vlam uit min. |
3.7 α
|
Bloemen |
| Safale US-05 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 62 °C | 72 °C | 77 °C |
| 25 min. | 30 min. | 5 min. |