Cream Ale

datum:7 februari 2017
van:Paul van 't Sant
klasse:A
stijl:Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1050
eind-SG:1009
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):20.0
Brouwhuisefficiëntie:70 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 930 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Palemout (3-5 EBC) 930 gr   5 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Rijstevlokken195 gr      
Kandijsuiker, wit145 gr      
Maischwater9.5 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater2.6 liter     Leverancier: Kraan
Liberty15.6 gr 60 min. 4.0% α Bloemen  
Liberty6.1 gr 1 min. 4.0% α Bloemen  
Wyeast 1056 American Ale1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67.5 °C65 °C78 °C
0 min.90 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=271