Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcoholpercentage: | 5.0 % | 
| begin-SG: | 1050 | 
| eind-SG: | 1009 | 
| EBC (kleur): | 8.0 | 
| EBU (bitterheid): | 20.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 930 gr |  | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | 
| Palemout  (3-5 EBC) | 930 gr |  | 5 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | 
| Rijstevlokken | 195 gr |  |  |  | 
| Kandijsuiker, wit | 145 gr |  |  |  | 
| Maischwater | 9.5 liter |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Spoelwater | 2.6 liter |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Liberty | 15.6 gr | 60 min. | 4.0% α | Bloemen | 
| Liberty | 6.1 gr | 1 min. | 4.0% α | Bloemen | 
| Wyeast 1056 American Ale | 1 |  |  |  | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter |  |  |  | 
 
Maischschema
| 67.5 °C | 65 °C | 78 °C | 
| 0 min. | 90 min. | 2 min. |