Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.4 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 57.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1900 gr |
|
7 EBC
|
|
| Ambermout (50 EBC) | 140 gr |
|
50 EBC
|
|
| Cara Vienna (30-60 EBC) | 100 gr |
|
50 EBC
|
|
| Biscuitmout | 100 gr |
|
50 EBC
|
|
| Pale Chocolate Malt (600 EBC) | 100 gr |
|
600 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| East Kent Goldings | 20 gr |
60 min. |
5 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 10 |
5 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1275 Thames Valley Ale | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |