Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.9 % |
| begin-SG: | 1061 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Vienna mout (8 EBC) | 1200 gr |
|
8 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 1500 gr |
|
4 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 12 gr |
60 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
| Wakatu (NZL) | 4 gr |
15 min. |
6.6 α
|
Bloemen |
| Wakatu (NZL) | 5 gr |
5 min. |
6.6 α
|
Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 3 gr |
5 min. |
|
|
| Wyeast 3056 Bavarian Wheat Blend | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Maischwater | 11.1 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.3 iter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 15 min. | 25 min. | 30 min. | 2 min. |