Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.2 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 29.0 |
| EBU (bitterheid): | 40.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1300 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (17 EBC) | 370 gr |
|
17 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 340 gr |
|
8 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 270 gr |
|
120 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 16 gr |
75 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 8 gr |
15 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
| Spalt Select DE | 5 gr |
5 min. |
2.9 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| White Labs WLP036 Dusseldorf Alt | 1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 35 min. | 15 min. | 5 min. |