Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.6 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 20.0 |
| EBU (bitterheid): | 44.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1600gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 400gr |
|
10 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 150gr |
|
120 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 200gr |
|
4 EBC
|
|
| Millenium USA | 5gr |
75 min. |
17 α
|
Bloemen |
| Bullion USA | 8gr |
20 min. |
10 α
|
Bloemen |
| Millenium USA | 4gr |
10 min. |
17 α
|
Bloemen |
| Bullion USA | 4gr |
10 min. |
10 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1056 American Ale | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 40 min. | 10 min. | 2 min. |