Tarwebock

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Weizenbock

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1065
eind-SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 500 g.   4 EBC  
Caramout (150 EBC)300 g.   150 EBC  
Kristalmout (150 EBC)300 g.   150 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)20 g.   1000 EBC  
Tarwevlokken100 g.      
Hallertau30 g. 75 min. 3 α Bloemen  
Aromahop10 g. 10 min.   Bloemen  
Farma Trappist7 g.      
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C65 °C73 °C78 °C
10 min.30 min.15 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=25