Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1046 |
| eind-SG: | 1007 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1100 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Vienna mout (8 EBC) | 750 gr |
|
8 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 200 gr |
|
4 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 13 gr |
60 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 15 gr |
10 min. |
2.8 α
|
Bloemen |
| Willamette hop | 15 gr |
10 min. |
5.7 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 8.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 9.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3711 French Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 53 °C | 67 °C | 78 °C |
| 5 min. | 50 min. | 5 min. |