Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 7.0 % |
| begin-SG: | 1070 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwevlokken | 1000 gram |
|
|
|
| Hallertau | 25 gram |
90 min. |
3 α
|
Bloemen |
| Saaz | 5 gram |
5 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Sinaasappelen | schillen 3 stuks |
5 min. |
|
|
| Citroen | sap van 4 stuks |
90 min. |
|
|
| Farma Trappist | 1 zakje |
|
|
|
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 40 °C | 45 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 10 min. | 5-10 min. | 30-45 min. | 30-45 min. | 5 min. |