Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 7.8 % |
| begin-SG: | 1071 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 31.3 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2300 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 400 gr |
|
10 EBC
|
|
| Suiker | 400 gr |
|
|
|
| Hallertau Hersbrücker | 29 gr |
75 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 6 gr |
15 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Saaz | 7 gr |
5 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 11.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 2042 Danisch lager | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 50 min. | 10 min. | 2 min. |