Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 100 min. |
| alcoholpercentage: | 7.3 % |
| begin-SG: | 1067 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 17.0 |
| EBU (bitterheid): | 70.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 3000 gr |
|
7 EBC
|
|
| East Kent Goldings | 50 gr |
100 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 15 gr |
|
6.5 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 12.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1332 NorthWest Ale | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 66 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 30 min. | 35 min. | 2 min. |