Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.0 % |
| begin-SG: | 1087 |
| eind-SG: | 1026 |
| EBC (kleur): | 71.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Watertype | leiding |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1750 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 350 gr |
|
4 EBC
|
|
| Munichmout (15 EBC) | 900 gr |
|
15 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 300 gr |
|
120 EBC
|
|
| Havervlokken (2 EBC) | 400 gr |
|
2 EBC
|
|
| Zuurmout | 100 gr |
|
|
|
| Zwarte mout (1300 EBC) | 10 gr |
|
1300 EBC
|
|
| Hallertau Mittelfruh | 6 gr |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Gagel | 2 gr |
15 min. |
|
|
| Zoethout | 10 gr |
15 min. |
|
|
| Koriander | 10 gr |
5 min. |
|
|
| Bruine suiker | 80 gr |
|
|
|
| Bergamotolie | 4 druppels |
|
|
|
| Safale S-04 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 54 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 10 min. | 40 min. | 20 min. | 5 min. |