Hout en Schot

van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Scotch Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:8.6 %
begin-SG:1079
eind-SG:1018
EBC (kleur):44.0
EBU (bitterheid):31.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3300 gr   7 EBC  
Cara Red (45 EBC)150 gr   45 EBC  
Roasted Wheat Malt 40 gr   900 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Aromamout (60 EBC)60 gr   60 EBC  
East Kent Goldings20 gr 75 min. 6.5 α Bloemen  
East Kent Goldings15 gr 15 min. 6.5 α Bloemen  
Eik chips amerikaans medium toast4 gr     Leverancier: Brouwland
Wyeast 1728 Scottish Ale1      
Maischwater15 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater3 ltr     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.5 min.30 min.35 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=216