Witte Wolf

van:Matthijs en Niels v.d. Weijden
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1050
eind-SG:1014
EBC (kleur):9.0
EBU (bitterheid):16.0
Watertypekraan water

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1400 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 375 gram   4 EBC  
Roggemout (6 EBC)240 gram   6 EBC  
Spelt325 gram      
Hallertau Mittelfruh5 gram 75 min. 5 α Bloemen  
Cascade5 gram 10 min. 5 α Bloemen  
Wyeast 3068 Weihenstephan       
Safbrew WB-06 1 zakje     Leverancier: Fermentis
Vlierbloesem 7 gram 10 min.    
Koriander3 gram 10 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde5 gram 10 min.    
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C68 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.15 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=210