Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 6.8 % |
| begin-SG: | 1064 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 19.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara-kristal (120 EBC) | 150 gr |
|
120 EBC
|
|
| Cara Red (45 EBC) | 150 gr |
|
45 EBC
|
|
| Brewers Gold | 15 gr |
75 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 4 gr |
15 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 4 gr |
5 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1338 European Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 11.1 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.4 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 2 min. |