Samiclaus

van:Inkoopcommissie
klasse:V
stijl:Overig

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:13.5 %
begin-SG:1128
eind-SG:1030
EBC (kleur):22.0
EBU (bitterheid):27.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 4000 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara Red (45 EBC)400 gr   45 EBC  
Vienna mout (8 EBC)130 gr   8 EBC  
Suiker800 gr      
Northern Brewer16 gr 75 min. 9.2 α Bloemen  
Tettnanger7 gr 15 min. 3.8 α Bloemen  
Hallertau Mittelfruh7 gr 5 min. 3.7 α Bloemen  
Wyeast 2308 Munich Lager1      
Bioferm Champ (Champagne gist)1      
Maischwater14 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater4.7 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

68 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.40 min.40 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=195