Recept gegevens
| batchgrootte: | 5510 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 8.7 % |
| begin-SG: | 1082 |
| eind-SG: | 1021 |
| EBC (kleur): | 89.2 |
| EBU (bitterheid): | 28.4 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Munichmout (15 EBC) | 2.32 kg |
|
15 EBC
|
|
| Pilsmout (3 EBC) | 420 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Kristalmout (120 EBC) | 220 gr |
|
120 EBC
|
|
| Carafa Special I (800 EBC) | 35 gr |
|
800 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Chocolademout (800 EBC) | 35 gr |
|
800 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 100 gr |
|
4 EBC
|
|
| Kandijsiroop (10 EBC) | 80 gr |
|
10 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 19 gr |
60 min. |
8.0 α
|
Bloemen |
| Saaz | 8 gr |
10 min. |
4.0 α
|
Bloemen |
| Safale S-04 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 58 °C | 62 °C | 71 °C | 78 °C |
| 15 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 15 min. |