Barley Wine

van:Jan Boerema
klasse:C
stijl:Barley Wine

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:11.0 %
begin-SG:1094
eind-SG:1013
EBC (kleur):25.0
EBU (bitterheid):66.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.75 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Licht moutextract500 g.      
Caramout (120 EBC)250 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 250 g.   4 EBC  
East Kent Goldings65 g. 75 min. 4 α Bloemen  
East Kent Goldings15 g. 15 min. 5 α Bloemen  
East Kent Goldings15 g.   4 α Bloemen  
Wyeast 1214 Belgian Abbey1 zakje      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

55 °C65 °C72 °C
20 min.90 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=19