Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 75 min. | 
| alcoholpercentage: | 7.0 % | 
| begin-SG: | 1077 | 
| eind-SG: | 1019 | 
| EBC (kleur): | 23.0 | 
| EBU (bitterheid): | 28.0 | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Pilsmout (3 EBC)  | 2500 gr | 
  | 
3 EBC
 | 
Leverancier: Dingemans  | 
| Tarwemout (4 EBC)  | 100 gr | 
  | 
4 EBC
 | 
  | 
| Havervlokken (2 EBC)  | 200gr | 
  | 
2 EBC
 | 
  | 
| Suiker | 350 gr | 
  | 
  | 
  | 
| Styrian Goldings hopbloemen | 16 gr | 
75 min. | 
4.6 α
 | 
Bloemen   | 
| Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr | 
15 min. | 
4.6 α
 | 
Bloemen   | 
| Saaz | 21 gr | 
15 min. | 
3.3 α
 | 
Bloemen   | 
| Kardemon | 1 pitje | 
13 min. | 
  | 
  | 
| Koriander | 2 gr | 
15 min. | 
  | 
  | 
| Maischwater | 12.5 lit. | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
| Spoelwater | 5 lit. | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
| Wyeast  1388 Belgian Strong Ale |   | 
  | 
  | 
  | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
  | 
  | 
  | 
 
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C | 
| 0 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |