WitBier

datum:27 mei 2019
van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1048
eind-SG:1009
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):25.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 Kg   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 0.5 Kg   4 EBC  
Ongemoute Tarwe (3 EBC)0.4 Kg   3 EBC  
East Kent Goldings15 gram 90 min. 6.3% α Bloemen  
Saaz hop7 gram 5 min. 3.8% α Bloemen  
Suiker100 gram      
Koriander11 gram 5 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde4 gram 5 min.    
Wyeast 3944 Belgium White1     Leverancier: Wyeast
Maischwater6.9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater8.5 liter     Leverancier: Kraan

Maischschema

57 °C52 °C67 °C78 °C
stort min.20 min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=178