Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 32.0 |
| EBU (bitterheid): | 34.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.3 Kg |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramout (120 EBC) | 0.4 Kg |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (15 EBC) | 0.6 kg |
|
15 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 12 gr |
75 min. |
9.2 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 12 gr |
15 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
| Schumacher Alt | 1 |
|
|
Leverancier: Brouwerij Schumacher |
| Maischwater | 8.2 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.2 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 53 °C | 63 °C | 74 °C | 78 °C |
| 15 min. | 35 min. | 15 min. | 5 min. |