Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 75 min. | 
| alcoholpercentage: | 9.3 % | 
| begin-SG: | 1095 | 
| eind-SG: | 1025 | 
| EBC (kleur): | 0.0 | 
| EBU (bitterheid): | 30.0 | 
| Watertype | Kraan | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 4.7 kg. |  | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | 
| Caramout (20 EBC) | 450 g. |  | 20 EBC | Leverancier: Dingemans | 
| Tarwemout (4 EBC) | 400 g. |  | 4 EBC |  | 
| Kandijsuiker, wit | 500 g. |  |  |  | 
| Challenger hopbloemen | 28 g. | 75 min. | 7.5 α | Bloemen | 
| Challenger hopbloemen | 10 g. | 10 min. | 7.5 α | Bloemen | 
| Yeasthead Delta V | 1 zakje |  |  |  | 
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. | 10 min. |  |  | 
| Maischwater | 10.3 ltr. |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Spoelwater | 6 ltr. |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter |  |  |  | 
 
Maischschema
| 54 °C | 62 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C | 
| 10 min. | 20 min. | 50 min. | 30 min. | 5 min. |