Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.7 % |
| begin-SG: | 1061 |
| EBC (kleur): | 14.5 |
| EBU (bitterheid): | 21.5 |
| Watertype | pH spoelwater: 4,7 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.6 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Ambermout (50 EBC) | 145 g. |
|
50 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 550 g. |
|
4 EBC
|
|
| Rietsuiker | 30 g. |
|
|
|
| Lindebloesemhoning | 80 g. |
|
|
|
| Hallertau Perle | 8.5 |
85 min. |
10 α
|
Bloemen |
| Saaz | 9 |
15 min. |
3.7 α
|
Bloemen |
| Koriander | 3 |
2 min. |
|
|
| Iers Mos (Irish Moss) | 3.5 g. |
15 min. |
|
|
| Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 12.5 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.5 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 58 °C | 62 °C | 71 °C | 78 °C |
| 15 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |