Duvel

van:de Koperen Tsjettel
klasse:C
stijl:Sterke Blonde

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:7.8 %
begin-SG:1075
eind-SG:1016
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.6 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Spelt200 g.      
Tarwemout (4 EBC) 100 g.   4 EBC  
Suiker360 g.      
Northern Brewer11 g. 90 min. 8.5 α Bloemen  
Saaz hop8 g. 60 min. 3.5 α Bloemen  
Northern Brewer4 g. 15 min. 6.5 α Bloemen  
Saaz hop8 g. 15 min. 3.5 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)2 g. 15 min.    
Koriander2 g. 15 min.    
Kardemon4 pitjes 15 min.    
Wyeast 3787 trappist high gravity1     Leverancier: wyeast
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater4.5 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

45 °C52 °C62 °C72 °C78 °C
1 min.22 min.30 min.20 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=108