Tripel

van:Jan Wurpel
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:0.0 %
begin-SG:1080
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Palemout (7 EBC)500 g.   7 EBC  
Tarwevlokken200 g.      
Gierst50 g.      
Koriander3.7 g.      
Rietsuiker 62 g.      
Lindebloesemhoning62 g.      
Northern Brewer20 75 min. 7.5 α Bloemen  
Challenger hopbloemen6.2 g. 75 min. 3.5 α Bloemen  
Yeoman0.6 g. 75 min. 11 α Bloemen  
Northern Brewer10 g. 15 min. 7.5 α Bloemen  
Challenger hopbloemen3.1 g. 15 min. 3.5 α Bloemen  
Wyeast 1762 Belgian Abbey I1 zakje      
Iers Mos (Irish Moss)3 g.      
Maischwater7 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C72 °C78 °C
30 min.50 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=107