Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1060 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 31.8 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Rookmout | 2 kg. |
|
|
|
Kristalmout (120 EBC) | 300 g. |
|
120 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
Hallertau Perle | 15 g. |
80 min. |
7.8 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 13 g. |
10 min. |
7.8 α
|
Bloemen |
Ondergist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
55 °C | 60 °C | 70 °C |
25 min. | 40 min. | 30 min. |