Rokertje

van:Bram Spee
klasse:A
stijl:Rauchbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1060
eind-SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):31.8

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Rookmout2 kg.      
Kristalmout (120 EBC)300 g.   120 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 250 g.   4 EBC  
Hallertau Perle 15 g. 80 min. 7.8 α Bloemen  
Hallertau Perle 13 g. 10 min. 7.8 α Bloemen  
Ondergist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

55 °C60 °C70 °C
25 min.40 min.30 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=96