Rookbier

van:Erik van Dordrecht
klasse:A
stijl:Rauchbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
alcoholpercentage:5.4 %
begin-SG:1056
eind-SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):25.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 770 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Rookmout880 g.      
Ambermout (50 EBC)110 g.   50 EBC  
Caramout (150 EBC)110 g.   150 EBC  
Zuurmout110 g.      
Kleurmout44 g.      
Haver176 g.      
Bovengist       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker       

Maischschema

35 °C45 °C52 °C67 °C73 °C80 °C
15 min.20 min.20 min.45 min.5 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=94