Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
alcoholpercentage: | 5.4 % |
begin-SG: | 1056 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 770 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Rookmout | 880 g. |
|
|
|
Ambermout (50 EBC) | 110 g. |
|
50 EBC
|
|
Caramout (150 EBC) | 110 g. |
|
150 EBC
|
|
Zuurmout | 110 g. |
|
|
|
Kleurmout | 44 g. |
|
|
|
Haver | 176 g. |
|
|
|
Bovengist | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | |
|
|
|
Maischschema
35 °C | 45 °C | 52 °C | 67 °C | 73 °C | 80 °C |
15 min. | 20 min. | 20 min. | 45 min. | 5 min. | 5 min. |