Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.8 % |
begin-SG: | 1058 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | pH maischwater 5.2 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 250 |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Palemout (7 EBC) | 1250 |
|
7 EBC
|
|
Ambermout (75 EBC) | 750 |
|
75 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 175 |
|
800 EBC
|
|
Kristalmout (120 EBC) | 150 |
|
120 EBC
|
|
Zwarte mout (1500 EBC) | 150 |
|
1500 EBC
|
|
Zout | 1.5 |
90 min. |
|
|
Northern Brewer | 12 |
60 min. |
9.4 α
|
Bloemen |
Goldings | 7 |
60 min. |
5 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 5 |
15 min. |
6.4 α
|
Bloemen |
Safale S-04 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
54 °C | 65 °C | 75 °C | 78 °C |
30 min. | 40 min. | 20 min. | 5 min. |