Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
begin-SG: | 1087 |
eind-SG: | 1025 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 3.6 kg. |
|
7 EBC
|
|
Caramout (30 EBC) | 120 g. |
|
30 EBC
|
|
Aromamout (50 EBC) | 60 g. |
|
50 EBC
|
|
Chocolademout (1000 EBC) | 60 g. |
|
1000 EBC
|
|
Zwarte mout (1500 EBC) | 60 g. |
|
1500 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 120 g. |
|
|
|
Lublin | 30 g. |
90 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Lublin | 8 g. |
1 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 2308 Munich Lager | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 62 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 30 min. | 20 min. | 5 min. |