Dojlidy Poolse Porter

van:Amahl Turczyn
gepubliceerd:Zymurgy (mei/juni 2000)
klasse:D
stijl:Porter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.0 %
begin-SG:1087
eind-SG:1025
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):32.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3.6 kg.   7 EBC  
Caramout (30 EBC)120 g.   30 EBC  
Aromamout (50 EBC)60 g.   50 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)60 g.   1000 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)60 g.   1500 EBC  
Kandijsuiker, donker120 g.      
Lublin30 g. 90 min. 4.5 α Bloemen  
Lublin8 g. 1 min. 4.5 α Bloemen  
Wyeast 2308 Munich Lager       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6 gr/liter      

Maischschema

53 °C62 °C68 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.30 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=88