Brown Porter

van:Jan Wurpel
klasse:D
stijl:Porter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:80 min.
alcoholpercentage:6.3 %
begin-SG:1060
eind-SG:1012
EBC (kleur):104.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2065 g.   7 EBC  
Kristalmout (120 EBC)240 g.   120 EBC  
Chocolademout (500 EBC)120 g.   500 EBC  
Zwarte mout (1000 EBC)30 g.   1000 EBC  
East Kent Goldings18 g. 80 min. 7.4 α Bloemen  
Saaz hop14 g. 1 min. 3.5 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)4 1 min.    
Bovengist       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C67 °C78 °C
15 min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=86