Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 38.0 |
Watertype | aanzuren met 2 tl melkzuur tot 5.2 pH |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.2 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Kristalmout (150 EBC) | 350 g. |
|
150 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 150 g. |
|
800 EBC
|
|
Zwarte mout (1300 EBC) | 30 g. |
|
1300 EBC
|
|
Northern Brewer | 20 g. |
60 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
Fuggles | 12.5 g. |
10 min. |
3.75 α
|
Bloemen |
Fuggles | 10 g. |
|
3.75 α
|
Bloemen |
Bootz Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 66 °C | 72 °C |
30 min. | 90 min. | 5 min. |