Cupido's Porter

van:Renko Kuperus
klasse:D
stijl:Porter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1070
eind-SG:1016
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):38.0
Watertypeaanzuren met 2 tl melkzuur tot 5.2 pH

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.2 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Kristalmout (150 EBC)350 g.   150 EBC  
Chocolademout (800 EBC)150 g.   800 EBC  
Zwarte mout (1300 EBC)30 g.   1300 EBC  
Northern Brewer20 g. 60 min. 8.5 α Bloemen  
Fuggles12.5 g. 10 min. 3.75 α Bloemen  
Fuggles10 g.   3.75 α Bloemen  
Bootz Bovengist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C66 °C72 °C
30 min.90 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=84