Imperial Russian Stout

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Russian Imperial Stout

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:8.4 %
begin-SG:1085
eind-SG:1022
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Aromamout (50 EBC)300 g.   50 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)200 g.   1500 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC) 50 g.   1000 EBC  
Northern Brewer35 g. 75 min. 8.5 α Bloemen  
Goldings50 g. 75 min. 5 α Bloemen  
Goldings10 g. 5 min. 5 α Bloemen  
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

54 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=83