Scotch Ale

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Scotch Ale

Recept gegevens

batchgrootte:310 l.
alcoholpercentage:7.3 %
begin-SG:1085
eind-SG:1030
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):29.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (120 EBC)350 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Chocolademout (900 EBC)35 g.   900 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 150 g.   4 EBC  
Kandijsuiker, donker300 g.      
Hallertau13 g. 60 min. 9.4 α Bloemen  
Tettnanger10 g.   3 α Bloemen  
Zoethout3 g.      
CuraƧao-schillen10 g.      
Kruidnagelen1 st.      
Yeasthead Delta C1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C62 °C68 °C72 °C
10 min.30 min.15 min.20 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=82