Recept gegevens
batchgrootte: | 310 l. |
alcoholpercentage: | 7.3 % |
begin-SG: | 1085 |
eind-SG: | 1030 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (120 EBC) | 350 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Chocolademout (900 EBC) | 35 g. |
|
900 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 150 g. |
|
4 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 300 g. |
|
|
|
Hallertau | 13 g. |
60 min. |
9.4 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 10 g. |
|
3 α
|
Bloemen |
Zoethout | 3 g. |
|
|
|
CuraƧao-schillen | 10 g. |
|
|
|
Kruidnagelen | 1 st. |
|
|
|
Yeasthead Delta C | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 62 °C | 68 °C | 72 °C |
10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. |